ΥΛΙΚΑ
- 1 σφηνάκι λάδι
- 1 σφηνάκι σόγια σος
- 1 κουτ.γλυκ. τζίντζερ τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
- 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά
- 1 στήθος κοτόπουλο
- 150 γρ. καλαμπόκι κονσέρβας
- 2 κούπες ρύζι
- αλάτι
- πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε το ρύζι να βράσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά καρεδάκια.
Αλατοπιπερώνουμε...και ανακατεύουμε να παέι παντου.
Κόβουμε και τις πιπεριές σε μικρά καρεδάκια.
Βάζουμε το λάδι μας σε γουόκ ή σε κατσαρόλα και προσθέτουμε το σκόρδο ολόκληρο και το τριμμένο τζίντζερ.Σοτάρουμε να αρωματιστεί το λαδάκι και αφαιρούμε το σκόρδο.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις γυρνάμε να ψηθούν ελαφρά.
Προσθέτουμε και το βρασμένο ρύζι μας (αφού το έχουμε στραγγίξει καλά),πιπεράκι και (αλάτι εάν χρειάζεται) και κάνουμε ένα τελευταίο πολύ καλό ανακάτεμα..
Καλή μας όρεξη!!!
Πηγή:Μα...γυρεύοντας με την Αλεξάνδρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου