Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Φασολάκια λαδερά


 Καλοκαιρινό νοστιμότατο φαγάκι...για πολλές βούτες με το ψωμάκι...

ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ καθαρισμένα φασολάκια
  • 1 μέτρια πατάτα
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 χούφτα ξερό δυόσμο
  • 1 μπαστούνι κανέλλα
  • 1/2 κουτ.γλυκ ζάχαρη
  • 2 κουτ.γλυκ αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι




ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ


Καθαρίζουμε τα φασολάκια, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε. Κόβουμε την πατάτα σε κύβους,το κολοκύθι σε χοντρές φέτες και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.


Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε πρώτα τα φασολάκια.


Έπειτα προσθέτουμε τα κρεμμύδια


και το σκόρδο.


Ρίχνουμε τις ντομάτες και κατεβάζουμε την φωτιά στο μισό.


Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλλα και την ζάχαρη.


Μετά από δέκα λεπτά ρίχνουμε την πατάτα και το κολοκύθι.


Τα σκεπάζουμε με νερό και ρίχνουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.



Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 45-50 λεπτά.


Εντωμεταξύ ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.


Αφού περάσουν τα 50 λεπτά προσθέτουμε τα μυρωδικά...τον ψιλοκομμένο μαϊντανό
και τον ξερό δυόσμο και αφήνουμε για ακόμα 15 λεπτά στην σιγανή φωτιά χωρίς το καπάκι της κατσαρόλας.


Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού και ανακατεύουμε ανά διαστήματα.Τα φασολάκια πρέπει να μείνουν με το λάδι τους.



Καλή μας όρεξη!!!












1 σχόλιο:

  1. Χωρίς (δυστυχώς) μαϊντανό, δυόσμο, κολοκυθάκι ή κανέλα, και πάλι νοστιμότατα. Νά 'σαι καλά!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή