Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Καννελόνια με μελιτζάνα και ανθότυρο

Το καννελόνι είναι ιταλικό ζυμαρικό ελληνικής προέλευσης από τη λέξη "κάννη", γι'αυτό γράφεται και με δύο "ν"! Η μελιτζάνα πάλι λέγεται ότι έχει ρίζες στο βενετσιάνικο "melanzana". Ενώ, το ανθότυρο προέρχεται από το μεσαιωνικό ανθός + τυρί...


ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. καννελόνια
  • 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κουτ.σούπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ.σούπ. βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους,τις ξεπλένουμε,τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε στο σουρωτήρι για μισή ώρα περίπου.


Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τις μελιτζάνες, μέχρι να μαραθούν.


Κατεβάζουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό και το ανθότυρο.


Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.


 Γεμίζουμε τα καννελόνια, τα απλώνουμε σε καλά βουτυρωμένο πυρέξ σε μία στρώση και τα περιχύνουμε με την παρμεζάνα και την κρέμα γάλακτος.



Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 35', στους 200 βαθμούς.


Συνεχίζουμε το ψήσιμο χωρίς αλουμινόχαρτο, για άλλα 10', αν χρειαστεί, προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι γάλα.Μόλις ροδίσουν, τα βγάζουμε και τα σερβίρουμε αμέσως, τρίβοντας φρέσκο μαύρο πιπέρι.
Καλή μας όρεξη!

Πηγή: Νηστικό αρκούδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου