Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Κέικ μπανάνας



Πεντανόστιμο και ελαφρύ κέικ, γεμάτο άρωμα μπανάνας.

ΥΛΙΚΑ
  • 5 μπανάνες πολύ ώριμες
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουτ. γλυκ. αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκ. σόδα
  • 2 βανίλιες
  • λίγα καρύδια (περίπου 100γρ.)
  • 2 αυγά
  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 125 γρ. βούτυρο
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις μπανάνες σε κομματάκια.


 Προσθέτουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και σωτάρουμε για 5 - 10 λεπτά έστι ώστε να φύγει η παραπάνω υγρασία. 


Ανακατεύουμε καλά.




Βγάζουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.


Αφήνουμε να κρυώσει καλά.Σε ένα άλλο μπολ έχουμε βάλει τα στερεά μας. Το αλεύρι, το αλάτι, τις βανίλιες και τη σόδα.


Προσθέτουμε και τα καρύδια αφου τα έχουμε σπάσει με τις χούφτες μας σε μικρότερα κομμάτια.


Όταν κρυώσει το μείγμα της μπανάνας, σπάμε εκεί μέσα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά καλά.


Τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε εκεί μέσα και το μείγμα των στερεών.



Ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να γίνει μια μάζα αλλά δεν τα χτυπάμε για πολύ ώρα.


Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα για κεϊκ...καλά βουτυρωνένη και αλευρωμένη.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά με μια ώρα. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι να δούμε αν έχει ψηθεί.




Καλή μας όρεξη!!!

Πηγή : Άκης Πετρετζίκης.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου